Hamarosan ellenőrzik!

képviselő

2016. július 8-án életbe lépett Munkavédelmi Törvény módosítása.
Eddig a munkáltatóknál az eddigi 50 fő munkavállalói létszámtól kellett munkavédelmi képviselőt választani.
A módosítással ez a létszám limit 20 főre csökkent.
A törvény a munkáltató feladatául szabja a választás lebonyolítását.
Tapasztalatunk szerint, a munkáltatók tanácstalanul állnak a feladat előtt.
Vállalkozásunk kedvező díjazásért, vállalja, a munkavédelmi képviselő választás jogszerű segítését, lebonyolítását.
Vállaljuk továbbá a megválasztott munkavédelmi képviselők, Munkavédelmi Törvény által előírt, képzését, akár a munkáltató telephelyén is.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

+36 (30) 824 8756, office(kukac)fibukomplex.hu

Category:

A grillezés aranyszabályai

 

Hiába vgrilltűzan tűzgyújtási tilalom, a kerti grillezés nem tilos. Persze csak akkor, ha az erdőtől legalább 200 méter távolságra tesszük ezt. Biztos, mindenkinek összeszalad a nyál a szájában, ha a sok ínycsiklandozó, kertben készült ételre gondol, és a hideg sör is nagyon csábító, mégsem szabad félvállról venni az odafigyelést, mivel évről-évre sok-sok tüzet okoznak a grillsütők, tábortüzek.

 

 
1.     Soha ne kezdjünk grillezni zárt helyen, garázsban, sátorban, hiszen ez nemcsak rendkívül tűzveszélyes, de a tüzelés miatt mérgező gázokat lélegezhetünk be, füstmérgezést kaphatunk.
2.     Semmilyen éghető anyagot ne helyezzünk el a grillezés helye közelében, tartsuk távol az épülettől, kerítéstől, korláttól, és a növényzettől, fáktól, bokroktól is.
3.     Ha PB-gázpalackot használunk a sütéshez, főzéshez, használat előtt ellenőrizzük a palack épségét, a vezeték helyes csatlakozását. Használat után mindig először a gázpalackot zárjuk el, csak ezt követően a gázkészüléket!
4.     Használat közben soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni a grillsütőt.
5.     Soha ne spricceljünk éghető folyadékot, vagy olajat a grillre, mert a parázs könnyedén lángra kaphat. Csak engedélyezett, megbízható helyen beszerzett begyújtó folyadékot szabad használni.
6.     Ha túl nagy lánggal ég a faszén, soha ne próbáljuk vízzel eloltani, mert a víz hirtelen felforrósodik, gőzzé alakul, és szétvetődik, súlyos égési sérüléseket okozva.
7.     Használat közben – az égési sérülések elkerülése érdekében – használjunk edényfogó kesztyűt, kötényt, és használjunk grillezéshez gyártott, hosszú nyelű eszközöket. Ne kezdjünk grillezni hosszú ujjú, bő ruházatban.
8.     Használat után alaposan tisztítsuk meg a sütőt, mert a lerakódott zsír a következő használatnál könnyedén meggyulladhat, balesetet okozhat.
9.     Mindig tartsunk a közelben egy kerti slagot, vagy egy vödör vizet, hogy szükség esetén azonnal megkezdhessük az oltást.
10.     A gyerekeket, háziállatokat távol kell tartani a sütőtől, mivel könnyen megégethetik magukat.
11.     Sütés után a forró parazsat bő vízzel el kell oltani, mielőtt kidobjuk. Még az eloltott parazsat se tegyük műanyag-, vagy papír zsákba, zacskóba, műanyag, vagy fa kukába, tárolóba. A parázs csakis nem éghető (pl. fém) tárolóba dobható ki.
12.     Ha tábortüzet rakunk, mindig építsünk körbe kővel, téglával, hogy a tűz ne terjedhessen oldalirányba  a száraz növényen.
13.     Szeles, viharos időben inkább ne kezdjünk grillezni, mert az égő parazsat könnyen felkaphatja a szél, és a távolabbi épületek, növények is lángra kaphatnak.
14.     Ha meggyullad a ruhánk, azonnal álljunk meg, feküdjünk a földre, és hemperegjünk. Ilyenkor jól jön egy takaró, amit az égő ruhájú emberre terítünk, és így próbáljuk a tüzet eloltani. Ha bármi más meggyullad, azonnal értesítsük a tűzoltóságot a 105-ös, vagy a 112-es telefonszámon.

Forrás: gyujtoforras.hu

Tags:
Category:

Országos tűzgyújtási tilalom

tuzgyujtasitilalomFontos tudnivalók a tűzgyújtási tilalomról, a tűzgyújtás szabályairól

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatók.

Fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.

Tovább a Katasztrófavédelem oldalára.

 

Tags:
Category: